home
22 december 2017

JUMPING MECHELEN 2017

Mechelen 2017Clean Box is trots de officiële leverancier voor Jumping Mechelen 2017 (26/12 au 30/12/2017) te zijn.

Jumping Mechelen staat nog altijd met stip genoteerd in de agenda van de topruiters. Dit jaar starten niet minder dan 3 springruiters uit de top 10 en 15 uit de top 30 in het CSI5*-W. Uit Frankrijk komen vier ruiters die deel uitmaakten van het team dat op de OS van Rio in 2016 goud won met o.a. de nummer 3 van de wereld Kevin Staut, die zopas de Top Ten in Genève won, Roger-Yves Bost, Simon Delestre en Penelope Leprévost

De Duitse deelnemers zijn op zijn minst even indrukwekkend. Christian Ahlmann en Daniel Deusser hebben nog niet zo lang geleden op 1 gestaan van de Wolrd ranking en hebben via hun levenspartners een bijzondere band met ons land. Ludger Beerbaum, besloot weliswaar geen grote kampioenschappen meer te rijden maar gaat in elke Grote Prijs toch tot het uiterste.

De Nederlanders Harrie Smolders, winnaar van de Global Champions Tour dit jaar, en Leopold Van Asten zijn in bloedvorm. Met het jonge Ierse supertalent Bertram Allen moet je altijd rekening houden. De Italiaan Lorenzo de Luca, nummer 7 op de ranking, en ruiter van het beste paard ter wereld (Halifax van het Kluizebos) gaat er altijd voor, net als de Zweed Henrik Von Eckermann.

De 11 Belgen zullen het niet makkelijk hebben, maar ondertussen behoren zij ook tot de echte wereldtop. Met o.a. Gregory Wathelet, Niels Bruynseels, Jérôme Guéry, Pieter Devos, Nicola en Olivier Philippaerts op de startlijst van de Longines FEI World Cup zou de overwinning dit jaar in eigen land kunnen blijven.